Services

Sinds 2011 zijn we geautoriseerd door RAD Torque Systems in Canada om RAD momentsleutels te onderhouden.
Door de jaren heen is ons materieel en ons team verder geprofessionaliseerd, en met de opening in 2023 van onze nieuwe bedrijfspand in Soest hebben we een echt state-of-the-art onderhoud-, reparatie- en kalibratiecentrum.
Services

Geautoriseerde reparatie- & kalibratieafdeling

Onze diensten bestaan uit onder meer door de fabriek goedgekeurde kalibraties, revisie van krachtvermeerderaar-momentsleutels, elektronische reparaties en het verwerken van garantiegevallen namens RAD. Alle RAD momentsleutels worden gerepareerd door getrainde technici met originele RAD-reserveonderdelen en hebben een reparatiegarantie van 3 maanden.
Onze technici beschikken over speciaal gereedschap om krachtvermeerderaars en elektronische testapparatuur te openen om een snelle en professionele reparatie mogelijk te maken. Omdat we de distributie van RAD momentsleutels en reserveonderdelen voor heel Europa verzorgen, hebben we een ruime voorraad reserveonderdelen zodat onderhoud en reparaties snel kunnen worden uitgevoerd.

Kalibratie van krachtvermeerderaars tot 24.400 Nm

Alle RAD-kalibraties worden volgens fabrieksnormen uitgevoerd op onze kalibratiebanken in onze geklimatiseerde kalibratieruimte. We gebruiken de nieuwste meettechnologie om “in het veld” toepassingen en omstandigheden na te bootsen. In sommige gevallen gebruiken we de bouten van de klant om sleutels te kalibreren voor de hoogst mogelijke nauwkeurigheid.
Weight & Bream kalibratie

Kalibratieapparatuur

Al onze kalibratieapparatuur wordt jaarlijks gekalibreerd op “Weight and Beam”-systemen in het ISO 17025 gecertificeerde kalibratielaboratorium van de fabriek in Canada. Daarnaast controleren we intern wekelijks onze kalibratieapparatuur. We kunnen kalibraties uitvoeren van 30 tot 24.400 Nm.

We kalibreren geen hydraulische sleutels of manometers.

Handmomentsleutels ISO 6789

In onze kalibratieruimte kalibreren we ook handmomentsleutels volgens de ISO 6789 norm. Op onze gecertificeerde kalibratiebank kunnen wij verschillende merken en typen handmomentsleutels kalibreren en verifiëren. Uiteraard kunnen wij alle TrackWrench® modellen repareren of een nieuwe leveren ter vervanging van een niet te repareren momentsleutel.
NEN3140

Certificering Elektrische apparatuur NEN 3140

Volgens de Europese norm NEN 3140 moet elk elektrisch gereedschap dat in een professionele omgeving wordt gebruikt jaarlijks worden gecontroleerd op elektrische veiligheid. Bij Radial leveren we NEN 3140 keuringen voor al het gereedschap dat we repareren en kalibreren.

OutSmart - Online service tracker

Onze serviceafdeling werkt papierloos. Verzoeken om reparaties of kalibraties kunnen door de klant online worden ingevoerd in Outsmart. Zodra u uw opdracht tot reparatie heeft ingevoerd, kunt u de status volgen terwijl deze door ons reparatieproces vordert. Elke reparatie wordt digitaal opgeslagen, inclusief foto’s en er wordt automatisch een schatting van de reparatiekosten doorgestuurd naar de klant. Elke momentsleutel heeft een eigen digitale servicegeschiedenis, inclusief de bijbehorende certificaten.
OutSmart
Verder bevatten onze services onder andere verhuur van momentsleutels en toebehoren, demonstraties op locatie en hebben wij een engineering afdeling voor speciale oplossingen.
Neem contact op met Radial voor meer informatie.

Leveringen vanuit voorraad

Demonstratie op locatie

Kalibratie

Reparatie & Garantie

Engineering

Microsoft Teams sessies

Trainingen

Sleutelwijzer

De RAD sleutelwijzer helpt bij het vinden van de juiste momentsleutel op basis van 3 eenvoudige stappen: