Offshore

In de offshore zijn hoge kosten een grote uitdaging. Snel en nauwkeurig werken zijn daarom enkele vereisten die zeker in deze sector van belang zijn. Radial levert een grote verscheidenheid aan RAD momentsleutels aan vele offshore-klanten. Het gebruik van deze sleutels levert enorme tijdbesparing op, wat met de zeer hoge kosten die in deze industrie voorkomen van groot belang is.
Ontdek alles over onze tools voor offshore
Sea fastening

Sea fastening van TP’s en installatie offshore windturbines

Bij het transporteren en het assembleren van windturbine onderdelen zijn RAD momentsleutels een vertrouwde oplossing. Snel, accuraat, weerbestendig en betrouwbaar, deze tools bewijzen keer op keer hun waarde, zowel onshore als offshore.
Kabelcarrousel

Kabelcarrousel

Als je een kabelcarrousel opbouwt en vele honderden bouten per dag op bijvoorbeeld 5.500 Nm moet zetten is een RAD momentsleutel een uitkomst. Snel, accuraat, eenvoudig bedienbaar en weerbestendig. RAD sleutels worden over de hele wereld gebruikt voor dit werk.
Werken op hoogte

Bouten op moment zetten op hoogte

Met een B-RAD accu-momentsleutel voorzien van valbeschermingsbeugel worden bouten op grote hoogte moeiteloos en veilig, zonder snoeren of slangen op moment aangebracht.

Testimonial

Een project engineer van het Gemini project van Van Oord vertelt:
“De E-RAD BLU van RAD Torque kwam als beste uit de test om de bouten op voorspanning te zetten. De elektrische aandrijving zorgt voor een continue rotatie van de bout terwijl bij een hydraulische sleutel de bout per cyclus ongeveer 24 graden draait. Dat scheelt erg veel kostbare tijd op zee. Daarnaast biedt RAD Torque een aantal accessoires die het werk ergonomisch lichter maken”.

Momentsleutels

E-RAD

De optimale keuze voor de veeleisende klant. Door zijn geforceerde koeling is deze momentsleutel geschikt voor continue gebruik. Zeer robuuste en krachtige momentsleutel geschikt voor elk weertype. Dankzij de robuustheid van RAD momentsleutels zijn deze eveneens geschikt voor het losdraaien van (zeer) vastzittende bouten. Dankzij de E-RAD zijn offshore tijdsbesparingen tot wel enkele weken mogelijk.
E-RAD
Accu

B-RAD

Met B-RAD accu-momentsleutels kunnen bouten heel eenvoudig en nauwkeurig op moment worden gezet. Dankzij de robuustheid van RAD producten zijn deze momentsleutels eveneens geschikt voor het losdraaien van (zeer) vastzittende bouten. Met twee accu’s en een snelle lader is er altijd voldoende power, tot wel 7.000 Nm.

RAD pneumatische momentsleutels

De snelle, compacte en relatief betaalbare pneumatische momentsleutels van RAD zijn onder alle omstandigheden bruikbaar, zolang er maar perslucht aanwezig is. Dit zijn echte krachtpatsers met een bereik tot 15.000 Nm.

Optioneel

8.0 Ah accu’s voor B-RAD

De nieuwe hoogwaardige accucellen en volledig nieuw ontwikkelde elektronische componenten zorgen voor een nog grotere accu duur bij de nieuwe 8.0 Ah LiHD accu. U kunt nu dus nog meer bouten aandraaien ten opzichte van de al indrukwekkend presterende 5.2 Ah accu’s.
8.0 accu

Accessoires

Valbeveiliging

Valpreventie

Voor werken op hoogte biedt Radial diverse veiligheidsoplossingen, zoals bijvoorbeeld val preventie voor RAD accu-momentsleutels.
Krachtdoppen

Krachtdoppen

Radial levert krachtdoppen in alle denkbare maten en uitvoeringen, waarvan vele uit voorraad leverbaar zijn.
Smart Sockets

Smart Sockets™

De Smart Socket™ is ideaal voor het inspecteren van boutverbindingen voor kwaliteitsdoeleinden. De Smart Socket™ meet het daadwerkelijke moment op de bout binnen 1% nauwkeurig en is bovendien niet groter dan een standaard krachtdop.

Sleutelwijzer

De RAD sleutelwijzer helpt bij het vinden van de juiste momentsleutel op basis van drie eenvoudige stappen.

Direct contact

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met Radial Torque Tools B.V. en wij helpen u graag verder.