Meestgestelde vragen

Eens per jaar of na 10.000 cycli.

RAD kalibreert momentsleutels in de vestiging in Soest. Dit duurt 2-5 werkdagen, maar indien nodig kunt u er op wachten.
RAD repareert en kalibreert momentsleutels in de vestiging in Soest. Totdat u uw sleutel terug hebt duurt gemiddeld 1 tot twee weken, mits alle benodigde onderdelen voorradig zijn.
RAD Torque systems BV in Soest verzorgt de distributie voor alle RAD distributeurs in Europa en heeft hiervoor een grote hoeveelheid momentsleutels en onderdelen op voorraad.

Dit is het precies vast zetten van een boutverbinding op een van tevoren gespecificeerde kracht of aanhaalmoment.

Nee, een slagmoersleutel is wezenlijk anders; slagmoersleutels zijn niet precies in te stellen en niet herhaalbaar met een precies moment. Hetgeen wel mogelijk is met een krachtvermeerderaar.
Dit is een mechanisch aangedreven planetair tandwielstelsel dat een lage kracht en hoge rotatiesnelheid omzet in een hoge kracht met een relatief lage rotatiesnelheid.
Nee, RAD produceert en levert alleen sleutels gebaseerd op krachtvermeerderaars.
Ja dat kan, mits u zorgt dat de sleutel circa 50% meer capaciteit heeft dan het moment waarmee de bout is vastgezet.

Standaard worden 2 accu’s en een lader meegeleverd bij een RAD accu-momentsleutel.

Dat hangt af van meerdere factoren: type en capaciteit van de accu, de omgevingstemperatuur en het benodigde aanhaalmoment. In het algemeen kunt u continu doorwerken met 1 accu op de lader en de andere accu op de sleutel.
RAD legt zich al meer dan 25 jaar exclusief toe op het ontwerpen en produceren van momentsleutels voorzien van krachtvermeerderaars en is daar wereldwijd marktleider mee geworden.
RAD momentsleutels worden in Abbotsford, BC, Canada ontworpen en geproduceerd.
RAD momentsleutels zijn zeker te huur, bezoek onze webpagina www.radtorque.eu en ga naar de verhuur pagina
RAD sleutels maken weinig lawaai, en zijn vele malen stiller dan een slagmoersleutel. Vooral de elektrische momentsleutels van RAD zijn erg stil met slechts 65 dB. Tijdens het werken met een RAD sleutel kan men elkaar verstaan zonder stemverheffing en is geen gehoorbescherming nodig, wat bij slagmoersleutels ondenkbaar is.
Ja, RAD krachtvermeerderaars veroorzaken maar liefst 88 keer minder trillingen dan slagmoersleutels. Waar bij het werken met een slagmoersleutel een maximale toegestane werktijd van toepassing is, kan met een RAD sleutel gewoon doorgewerkt worden.
RAD sleutels zijn geen slagmoersleutels en zijn vrijwel trillingvrij. Vibraties zijn van een dusdanig laag niveau dat ze voor de bediener nauwelijks merkbaar zijn.