Civiele techniek

In sectoren als bruggenbouw en spooraanleg heeft men regelmatig te maken met boutverbindingen die op moment moeten worden aangebracht. Het liefst natuurlijk met zo mobiel mogelijke apparatuur. En het liefst zonder snoeren, slangen, lawaai of trillingen. Radial levert RAD momentsleutels die aan al deze wensen voldoen.

Ontdek alles over onze oplossingen voor boutverbindingen in de civiele techniek

Snel en veilig tijdelijke bruggen aanleggen

De B-RAD SELECT serie op accu is zeer geschikt om snel een tijdelijke brug aan te leggen terwijl ruimschoots wordt voldaan aan alle eisen qua veiligheid en accuratesse.
Spoorwegen

Werkzaamheden aan het spoor

Met de B-RAD EXT-R (verlengde versie van de B-RAD accu-momentsleutel) kunnen bouten op voethoogte zeer gemakkelijk op moment worden gezet. Zonder trillingen, uitlaatgassen en met zeer lage geluidsproductie (slechts 65 dB), waardoor bijvoorbeeld ook ’s nachts kan worden doorgewerkt. Dankzij de verlengde uitvoering kunnen ook boutverbindingen bijvoorbeeld op ‘plafondhoogte’ worden gemonteerd of gedemonteerd.

Spoedreparatie Merwedebrug A27

Voor het snel en veilig uitvoeren van onderhoud aan bruggen is de B-RAD zeer geschikt. Zo is bij de spoedreparatie van de Merwedebrug op de A27 gebruik gemaakt van enkele tientallen B-RAD accu-momentsleutels. Het resultaat daarvan was dat de werkzaamheden maar liefst 2 weken eerder afgerond werden dan ingecalculeerd. Daardoor kon het zware vrachtverkeer op de A27 over de Merwedebrug snel weer worden hervat en konden de tijdelijk geldende beperkingen voor de scheepvaart eerder dan verwacht worden ingetrokken.

Testimonial

De Merwedebrug werd enkele jaren terug afgesloten voor vrachtverkeer, nadat er haarscheurtjes werden geconstateerd in de constructie. Dankzij versnelde reparatie met B-RAD SELECT accu-momentsleutels, die werden gebruikt voor het op moment zetten van de duizenden bouten in de belangrijkste verbindingen van de brug, kon het zware wegverkeer enkele weken eerder dan verwacht alweer gebruik maken van de brug en werden de tijdelijk geldende beperkingen voor de scheepvaart ingetrokken.
“De gekozen aanpak biedt een duurzame, veilige oplossing die voldoet tot aan de renovatie van de brug als onderdeel van de verbreding van de A27 Houten-Hooipolder”, aldus Rijkswaterstaat.

Momentsleutels

B-RAD accu-momentsleutels

Voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van accu gereedschap biedt deze serie de vrijheid van snoerloos werken zonder beperkingen. Dankzij de robuustheid van RAD producten zijn deze momentsleutels eveneens geschikt voor het losdraaien van (zeer) vastzittende bouten. De B-RAD SELECT, MB-RAD of B-RAD-S worden compleet geleverd in een weerbestendige koffer met twee accu’s en een lader.
Accu

B-RAD EXT-R

Met bijna 30 jaar krachtvermeerderaar-expertise weet RAD als geen ander dat zwaar industrieel gebruik krachtige en betrouwbare gereedschappen vereist. De combinatie van RAD’s bewezen krachtvermeerderaars met de nieuwste accu-technologie heeft geresulteerd in de B-RAD EXT-R serie. Deze serie momentsleutels is gebaseerd op de B-RAD SELECT BL en stelt u in staat om urenlang te werken dankzij de gebruikte Li-ion accutechnologie. De B-RAD EXT-R is gekalibreerd op 5% nauwkeurigheid.

V-RAD en MV-RAD

Deze eenvoudige 230V momentsleutels kennen vele mogelijkheden. Van een simpele klus tot het controleren van reeds aangehaalde bouten, de V-RAD en MV-RAD zijn all-rounders met een maximaal moment van 11.000 Nm.
MV-RAD

Optioneel

8.0 Ah accu’s voor B-RAD

Optioneel: 8.0 Ah LiHD hoge prestatie accu. De nieuwe hoogwaardige accucellen en volledig nieuw ontwikkelde elektronische componenten zorgen voor een nog grotere accu duur bij de nieuwe 8.0 Ah LiHD accu. U kunt nu dus nog meer bouten aandraaien ten opzichte van de al indrukwekkend presterende 5.2 Ah accu’s.
8.0 accu

Accessoires

Ombouw B-RAD naar B-RAD EXT-R

De B-RAD SELECT serie kan desgewenst ook worden omgebouwd naar de EXT-R versie voor het gemakkelijk rechtop staand vast- of losdraaien van boutverbindingen die zich op ‘grondhoogte’ of ‘plafondhoogte’ bevinden.
Krachtdoppen

Krachtdoppen

Radial levert krachtdoppen uit voorraad. Van kleine tot grote maten, standaard of hoge doppen, inbus, 4, 6, 8 of 12-kant, alles is mogelijk.
Tegenhoudsleutels

Tegenhoudsleutels

Een tegenhoudsleutel voorkomt het meedraaien van de boutverbinding tijdens het op moment zetten. Tijdens het aanzetten van de boutverbinding hoeft de tegenhoudsleutel niet vastgehouden te worden wat de veiligheid vergroot. De tegenhoudsleutel, die na montage van de boutverbinding stevig geklemd zit, kan na afloop door middel van de instelschroef snel en gemakkelijk verwijderd worden. In vergelijking met een handmatige methode is deze variant vele malen veiliger, vooral bij hoge aanhaalmomenten.

Sleutelwijzer

De RAD sleutelwijzer helpt bij het vinden van de juiste momentsleutel op basis van drie eenvoudige stappen.

Direct contact

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met Radial Torque Tools B.V. en wij helpen u graag verder.