Staalbouw

In de staalbouw wordt tegenwoordig, afhankelijk van de te bouwen constructie, gekozen tussen lasverbindingen of boutverbindingen. Bij boutverbindingen heeft men te maken met grote hoeveelheden bouten die op moment moeten worden vastgezet.

Door het gebruiksgemak, de snelheid, de nauwkeurigheid, het lichte gewicht, de geringe geluidsproductie en de compacte afmetingen zijn RAD momentsleutels bijzonder populair in de staalconstructie.

Zo zijn de MV-RAD en de E-RAD zeer geschikt om duizenden zware bouten op moment te zetten en biedt de accuserie B-RAD onder andere het voordeel van snel en makkelijk kunnen werken zonder snoeren, pompen of slangen terwijl per acculading honderden bouten op moment kunnen worden gezet.

Ontdek alles over onze oplossingen voor de staalbouw
Brug

45.000 bouten op moment zetten op de nieuwe Botlekbrug

Bij de bouw van de nieuwe Botlekbrug op de A15, de zwaarste en hoogste hefbrug in Europa, werden 45.000 bouten snel en nauwkeurig op moment gezet met RAD elektrische- en accu-momentsleutels.
Wind

Met RAD accu-momentsleutels snoerloos werken op hoogte

De momentsleutels uit de B-RAD series bieden aanhaalmomenten tot 7.000 Nm en kunnen desgewenst worden voorzien van veiligheid verhogende accessoires zoals valbeschermingsmiddelen.
2-speed

Automatische 2-versnellingsversie (optie)

De accu-momentsleutels uit de B-RAD series kunnen ook worden geleverd in automatische 2-speed uitvoering. De sleutel draait dan op hoge snelheid tot er echt zware aanhaalmomenten moeten worden geleverd en schakelt dan automatisch naar de krachtstand, en vice versa bij het losdraaien van vastzittende bouten.

Testimonial

De Merwedebrug werd enkele jaren terug afgesloten voor vrachtverkeer, nadat er haarscheurtjes werden geconstateerd in de constructie. Dankzij versnelde reparatie met B-RAD SELECT accu-momentsleutels, die werden gebruikt voor het op moment zetten van de duizenden bouten in de belangrijkste verbindingen van de brug, kon het zware wegverkeer enkele weken eerder dan verwacht alweer gebruik maken van de brug en werden de tijdelijk geldende beperkingen voor de scheepvaart ingetrokken.
“De gekozen aanpak biedt een duurzame, veilige oplossing die voldoet tot aan de renovatie van de brug als onderdeel van de verbreding van de A27 Houten-Hooipolder”, aldus Rijkswaterstaat.

Momentsleutels

B-RAD accu-momentsleutels

Voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van accu gereedschap biedt deze serie de vrijheid van snoerloos werken zonder beperkingen. Dankzij de robuustheid van RAD momentsleutels zijn deze eveneens geschikt voor het losdraaien van (zeer) vastzittende bouten. De B-RAD SELECT, MB-RAD of B-RAD-S worden compleet geleverd in een weerbestendige koffer met twee accu’s en een lader.

V-RAD en MV-RAD

Deze eenvoudige 230V momentsleutels kennen vele mogelijkheden. Van een simpele klus tot het controleren van reeds aangehaalde bouten, de V-RAD en MV-RAD zijn all-rounders met een maximaal moment van 11.000 Nm.

E-RAD

De optimale keuze voor de veeleisende klant. Door zijn geforceerde koeling is deze momentsleutel geschikt voor continue gebruik. Zeer robuuste en krachtige momentsleutel geschikt voor elk weertype. Dankzij de E-RAD zijn offshore tijdsbesparingen tot wel enkele weken mogelijk.

Optioneel

8.0 Ah accu’s voor B-RAD

Optioneel: 8.0 Ah LiHD hoge prestatie accu. De nieuwe hoogwaardige accucellen en volledig nieuw ontwikkelde elektronische componenten zorgen voor een nog grotere accu duur bij de nieuwe 8.0 Ah LiHD accu. U kunt nu dus nog meer bouten aandraaien ten opzichte van de al indrukwekkend presterende 5.2 Ah accu’s.
8.0 accu

Accessoires

Valbeveiliging

Valpreventie

Voor werken op hoogte biedt Radial diverse veiligheidsoplossingen, zoals bijvoorbeeld val preventie voor RAD accu-momentsleutels.
Krachtdoppen

Krachtdoppen

Radial levert krachtdoppen uit voorraad. Van kleine tot grote maten, standaard of hoge doppen, inbus, 4, 6, 8 of 12-kant, alles is mogelijk.
Sliding reactiearm

Speciale reactiearmen

Voor het correct plaatsen van de momentsleutel is een passende reactiearm een must. Radial levert naast de standaard meegeleverde reactiearm speciale oplossingen op maat en bijvoorbeeld verschuifbare reactiearmen.

Sleutelwijzer

De RAD sleutelwijzer helpt bij het vinden van de juiste momentsleutel op basis van drie eenvoudige stappen.

Direct contact

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met Radial Torque Tools B.V. en wij helpen u graag verder.