RAD: Momentsleutels geschikt voor Staalbouw

In de staalbouw wordt tegenwoordig gekozen tussen lasverbindingen of boutverbindingen. Als we het hebben over boutverbindingen in de staalbouw, gaat het om grote hoeveelheden bouten die op moment moeten worden vastgezet. Dit doet men met momentsleutels.

Door het gebruiksgemak, de snelheid, de nauwkeurigheid, het lichte gewicht, de geringe geluidsproductie en de compacte afmetingen zijn RAD momentsleutels bijzonder geschikt voor de staalbouw.

Zo worden de MV-RAD en de E-RAD vaak gebruikt om duizenden zware bouten op moment te zetten. De accuserie B-RAD biedt het voordeel van snel en makkelijk gebruik zonder snoeren, pompen of slangen. Toch kan men per acculading honderden bouten op moment zetten!

Ontdek alles over onze oplossingen voor de staalbouw
Brug

45.000 bouten op moment zetten op de nieuwe Botlekbrug

Bij het bouwen in de staalbouw dienen de boutverbindingen nauwkeurig op moment gezet te worden. Dit was ook het geval bij de nieuwe Botlekbrug op de A15, de zwaarste en hoogste hefbrug in Europa. Hierbij werden 45.000 bouten snel aangedraaid met RAD elektrische- en accu-momentsleutels.

Wind

Met RAD accu-momentsleutels snoerloos werken op hoogte

De momentsleutels uit de B-RAD serie bieden aanhaalmomenten tot 7.000 Nm. Ze kunnen desgewenst worden voorzien van veiligheid verhogende accessoires. Denk hierbij aan valbeschermingsmiddelen. Dit soort accessoires zijn onmisbaar bij het veilig werken op hoogte.

2-speed

Automatische 2-versnellingsversie (optie)

De accu-momentsleutels uit de B-RAD serie kunnen ook worden geleverd in automatische 2-speed uitvoering. De sleutel draait dan op hoge snelheid tot er echt zware aanhaalmomenten moeten worden geleverd en schakelt dan automatisch naar de krachtstand, en vice versa om de boutverbindingen van de staalconstructie los te draaien.

Testimonial

De Merwedebrug werd enkele jaren terug afgesloten voor vrachtverkeer, nadat er haarscheurtjes werden geconstateerd in de constructie. Dankzij versnelde reparatie met B-RAD SELECT accu-momentsleutels, die werden gebruikt voor het op moment zetten van de duizenden bouten in de belangrijkste verbindingen van de brug, kon het zware wegverkeer enkele weken eerder dan verwacht alweer gebruik maken van de brug en werden de tijdelijk geldende beperkingen voor de scheepvaart ingetrokken.
“De gekozen aanpak biedt een duurzame, veilige oplossing die voldoet tot aan de renovatie van de brug als onderdeel van de verbreding van de A27 Houten-Hooipolder”, aldus Rijkswaterstaat.

Momentsleutels

B-RAD accu-momentsleutels

Deze serie biedt de vrijheid van snoerloos werken zonder beperkingen. Dankzij de robuustheid van RAD momentsleutels zijn deze eveneens geschikt voor het losdraaien van (zeer) vastzittende bouten. De B-RAD SELECT, MB-RAD of B-RAD-S worden geleverd in een weerbestendige koffer met twee accu’s en een lader.

V-RAD en MV-RAD

Deze eenvoudige 230V momentsleutels kennen vele mogelijkheden. De V-RAD en MV-RAD zijn all-rounders met een maximaal moment van 11.000 Nm. Ze zijn geschikt voor een simpele klus tot het controleren van reeds aangehaalde bouten.

E-RAD

De optimale keuze voor de veeleisende klant. Door zijn geforceerde koeling is deze momentsleutel geschikt voor continu gebruik. Zeer robuuste en krachtige momentsleutel geschikt voor elk weertype en werkzaamheden op hoogte. Dankzij de E-RAD zijn offshore tijdsbesparingen tot wel enkele weken mogelijk.

Optioneel

8.0 Ah accu’s voor B-RAD

Optioneel: 8.0 Ah LiHD hoge prestatie accu. De nieuwe accucellen en elektronische componenten zorgen voor een grotere accu duur bij de nieuwe 8.0 Ah LiHD accu. U kunt nu dus meer bouten aandraaien dan met de al indrukwekkende 5.2 Ah accu’s.

8.0 accu

Accessoires

Valbeveiliging

Valpreventie

Voor werken op hoogte biedt Radial diverse veiligheidsoplossingen. Deze helpen de meest voorkomende risico’s te vermijden. Een voorbeeld is val preventie voor RAD accu-momentsleutels.

Krachtdoppen

Krachtdoppen

Radial levert krachtdoppen uit voorraad. Van kleine tot grote maten, standaard of hoge doppen, inbus, 4, 6, 8 of 12-kant, alles is mogelijk.

Sliding reactiearm

Speciale reactiearmen

Voor het correct plaatsen van de momentsleutel is een passende reactiearm een must. Radial levert naast de standaard meegeleverde reactiearm speciale oplossingen op maat en bijvoorbeeld verschuifbare reactiearmen.

Sleutelwijzer

De RAD sleutelwijzer helpt bij het vinden van de juiste momentsleutel op basis van drie eenvoudige stappen.

Direct contact

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met Radial Torque Tools B.V. en wij helpen u graag verder.