Windenergie

Momentsleutels zijn essentieel in de windenergie industrie. Deze sleutel om bouten en moeren eenvoudig tot het juiste moment aan te draaien, zorgt voor een toename in efficiëntie en kwaliteit.

Al jaren worden onze torque guns in de windindustrie gebruikt om bouten en moeren tot het juiste moment aan te draaien en te voorkomen dat breuken optreden. Nauwkeurigheid, snelheid en ergonomie worden door onze klanten dagelijks ervaren in de meest uiteenlopende momentsleutel toepassingen binnen deze branche.

Ontdek alles over onze torque tools en windenergie oplossingen.

Ontdek alles over onze windenergie oplossingen

Flensverbinding

Of het nu warm of koud is, u kunt altijd op onze momentsleutels vertrouwen om de flenzen van de torendelen op het juiste moment te zetten. Het voorgeschreven aanhaalmoment moet bereikt worden maar mag niet overschreden worden. Wij adviseren u graag welk type voor u de meeste tijdwinst biedt vergeleken met traditionele methoden.

Draaikranslager

Draaikranslager op moment zetten

Binnen de kortst mogelijke tijd ruim 100 bouten op moment zetten inclusief duidelijke rapportage in PDF formaat? De oplossing voor een draaikranslager!

Hub Assemblage

Hub assemblage

De hub vormt de belangrijke schakel tussen de enorme bladen en de nacelle. Deze kritische boutverbindingen kunnen met de E-RAD vastgezet worden middels de “moment-hoek” methode.

Testimonial

Een project engineer van het Gemini project van Van Oord vertelt:

“De E-RAD BLU van het merk RAD Torque kwam als beste uit de test om de bouten op voorspanning te zetten. De elektrische aandrijving zorgt voor een continue rotatie van de bout terwijl bij een hydraulische sleutel de bout per cyclus ongeveer 24 graden draait. Dat scheelt erg veel kostbare tijd op zee. Daarnaast biedt Radial een aantal accessoires die het werk ergonomisch lichter maken”.

Momentsleutels

E-RAD

De E-RAD is wereldwijd de meest geprezen elektrische momentsleutel door windturbine installatiebedrijven. Door zijn robuuste ontwerp, geforceerde koeling en hoge snelheid is deze alleskunner perfect voor installatie van de meeste windturbine componenten. Deze elektrische momentsleutel is sneller dan conventionele hydraulische sleutels en is in staat grote hoeveelheden boutverbindingen aan te halen zonder oververhitting. De grote tijdsbesparing zorgt voor een aanzienlijke verlaging van kraankosten tijdens een project.

Elektrisch

B-RAD

Voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van accu gereedschap biedt deze serie de vrijheid van snoerloos werken zonder beperkingen. Of u nu kiest voor de B-RAD SELECT, MB-RAD of B-RAD-S, met twee accu’s en een lader is er altijd voldoende energie voor uw werkzaamheden.

MV-RAD

Deze elektrische 220V momentsleutel kent vele mogelijkheden. Van een simpele klus tot het controleren van reeds aangehaalde bouten, de MV-RAD is een all-rounder.

Haakse momentsleutel

Industrie 4.0

Torque Tool Flange Roller

Torque Tool Flange Roller

Een hele flensverbinding op moment zetten is een zware klus. Met de Torque Tool Flange Roller wordt het gewicht van de E-RAD opgevangen en beweegt deze met een spindel op en neer. Door de industriële wielen is de horizontale verplaatsing ook eenvoudig.

Accessoires

Veiligheid

Veiligheid is zeer belangrijk tijdens het werken met momentsleutels. In dit kader zijn er een aantal ergonomische producten ontwikkeld die veiligheid promoten.

Smart Sockets

Smart Sockets™

De Smart Socket™ is ideaal voor het inspecteren van boutverbindingen voor kwaliteitsdoeleinden. Dankzij het innovatieve ontwerp is de Smart Socket™ niet groter dan een standaard krachtdop.

Reactiearm

Reactiearmen

Als de standaard reactiearm niet op de applicatie past dan kan Radial Torque Tools op korte termijn een reactiearm op maat leveren die geheel aan de veiligheidsnormen voldoet.

Sleutelwijzer

Wordt een bout niet tot een exact bepaald koppel moment aangedraaid, dan kunnen er breuken optreden doordat het materiaal de kracht van de sleutel niet kan weerstaan. De RAD sleutelwijzer helpt u bij het vinden van de juiste momentsleutel voor uw toepassing op basis van drie eenvoudige stappen.

Contact

Meer weten over momentsleutels in de windindustrie? Of heeft u behoefte aan advies op maat? Neem dan contact op met Radial Torque Tools B.V. Wij helpen u graag verder!