Windenergie

Al jaren wordt ons gereedschap gebruikt in de veeleisende wind industrie. Nauwkeurigheid, snelheid en ergonomie worden door onze klanten dagelijks ervaren in de meest uiteenlopende toepassingen.

Ontdek alles over onze windenergie oplossingen

Flensverbinding

Of het nu warm of koud is, u kunt altijd op onze momentsleutels vertrouwen om de flenzen van de torendelen op het juiste moment te zetten. Wij adviseren u graag welk type voor u de meeste tijdwinst biedt vergeleken met traditionele methoden.

Draaikranslager

Draaikranslager op moment zetten

In een krappe ruimte binnen de kortst mogelijke tijd ruim 100 bouten op moment zetten inclusief duidelijke rapportage in PDF formaat? Ook hier bieden wij meerdere oplossingen betreffende data logging en bolting proces begeleiding.
Hub Assemblage

Hub assemblage

De hub vormt de belangrijke schakel tussen de enorme bladen en de nacelle. Deze kritische boutverbindingen kunnen met de E-RAD vastgezet worden middels de “moment-hoek” methode.

Testimonial

Een project engineer van het Gemini project van Van Oord vertelt:
“De E-RAD BLU van RAD Torque kwam als beste uit de test om de bouten op voorspanning te zetten. De elektrische aandrijving zorgt voor een continue rotatie van de bout terwijl bij een hydraulische sleutel de bout per cyclus ongeveer 24 graden draait. Dat scheelt erg veel kostbare tijd op zee. Daarnaast biedt RAD Torque een aantal accessoires die het werk ergonomisch lichter maken”.

Momentsleutels

E-RAD

Wereldwijd door windturbine installatie bedrijven de meest geprezen en gebruikte elektrische momentsleutel. Door zijn robuuste ontwerp, geforceerde koeling en hoge snelheid is deze alleskunner perfect voor installatie van de meeste windturbine componenten. Veel sneller dan conventionele hydraulische sleutels, zeker in combinatie met een flens Trolley, kunnen grote hoeveel heden boutverbindingen worden aangehaald zonder oververhitting of vermoeiing. De grote tijdsbesparing zorgt voor een aanzienlijke verlaging van kraankosten tijdens een project.
Elektrisch

B-RAD

Voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van accu gereedschap biedt deze serie de vrijheid van snoerloos werken zonder beperkingen. Of u nu kiest voor de B-RAD SELECT, MB-RAD of B-RAD-S, met twee accu’s en een lader is er altijd voldoende power.

MV-RAD

Deze elektrische 220V momentsleutel kent vele mogelijkheden. Van een simpele klus tot het controleren van reeds aangehaalde bouten, de MV-RAD is een all-rounder
Haakse momentsleutel

Industrie 4.0

E-RAD LIVE

E-RAD LIVE transformeert de E-RAD in een visueel begeleidingssysteem voor het procesmatig op moment zetten van bouten en breidt de sleutel uit met een real time online datalogger. Omdat de LIVE-module in de E-RAD BLU control box is geïntegreerd, zijn er geen extra kabels of andere randapparatuur nodig.
Torque Tool Flange Roller

Torque Tool Flange Roller

Een hele flensverbinding op moment zetten is een zware klus. Met de Torque Tool Flange Roller wordt het gewicht van de E-RAD opgevangen en beweegt deze met een spindel op en neer. Door de industriële wielen is de horizontale verplaatsing ook eenvoudig.

Accessoires

Veiligheid

Ergonomie en veiligheid zijn zeer belangrijk tijdens het werken momentsleutels. In dit kader zijn er een aantal ergonomische en veiligheid verhogende producten ontwikkeld.

Smart Sockets

Smart Sockets™

De Smart Socket™ is ideaal voor het inspecteren van boutverbindingen voor kwaliteitsdoeleinden. Dankzij het innovatieve ontwerp is de Smart Socket™ niet groter dan een standaard krachtdop.

Reactiearm

Reactiearmen

Als de standaard reactiearm niet op de applicatie past dan kan Radial Torque Tools op korte termijn een reactiearm op maat leveren die geheel aan de veiligheidsnormen voldoet.

Sleutelwijzer

De RAD sleutelwijzer helpt bij het vinden van de juiste momentsleutel op basis van drie eenvoudige stappen.

Contact

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met Radial Torque Tools B.V. en wij helpen u graag verder.