RAD Torque Systems

RAD Torque Systems is ‘s werelds grootste producent van accu momentsleutels, pneumatische momentsleutels en elektrische momentsleutels.

RAD momentsleutels worden ontwikkeld en geproduceerd in Canada en zijn bedoeld voor professioneel gebruik zoals in de Olie & Gas, Windenergie, Staalbouw, Mijnbouw, Luchtvaart, Motorrevisie en Voertuigbouw.

Diverse momentsleutels met een momentbereik van 35 tot 16.500 Nm

De B-RAD SELECT accu-momentsleutel is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, van 50 Nm tot maar liefst 7.000 Nm, ongekend hoog voor een momentsleutel op accu. Zeer geliefd dankzij de eenvoudige bediening en het gemak van snoerloos werken.

De pneumatische momentsleutels uit de GX en DX serie zijn de meest robuuste op de markt, hiermee is RAD ‘groot geworden’. Momentbereik van 35 Nm tot 15.000 Nm.

De elektrische momentsleutel uit de MV-RAD serie beschikt standaard over hoekverdraaiing en heeft een bereik van 65 Nm tot 11.000 Nm.

De elektronische momentsleutel E-RAD is het vlaggenschip, het summum onder de momentsleutels. Deze elektronische momentsleutel beschikt standaard over data opslag, dubbele geforceerde koeling, hoekverdraaiing en is extreem nauwkeurig. Het momentbereik van deze serie loopt van 135 Nm tot 16.500 Nm.

Een professionele momentsleutel kopen? Waar moet u op letten:

Al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in Momentsleutels

RAD heeft zich sinds de oprichting meer dan 25 jaar geleden volledig gespecialiseerd in het ontwerpen en door ontwikkelen van krachtvermeerderaars, met als resultaat de beste combinatie van compactheid en betrouwbaarheid op de markt.
Niet voor niets zijn bijvoorbeeld in Nederland alle grote industriële verhuurbedrijven binnen enkele jaren overgestapt op de sleutels van RAD. De meeste types RAD momentsleutels zijn tevens te huur.

Neem voor de verhuur mogelijkheden contact op met sales@radialtorque.eu of op 035 5882450.

RAD Oplossingen

Onze focus op product ontwikkelingen zorgt voor een continue stroom van innovaties, zoals de E-RAD momentsleutels, de digitale accu momentsleutels en de gepatenteerde Smart Socket™ technologie.

RAD’s nauwe samenwerking met haar klanten heeft geleid tot nieuwe producten en de verbeteringen van bestaande producten.

Integrated offset gearbox

Enkele andere voorbeelden van innovatief denken; RAD heeft de E-RAD Offset momentsleutel ontwikkeld voor het aandraaien van boutverbindingen in moeilijk bereikbare plekken.
Op deze manier kunnen de bouten sneller en met slechts één momentsleutel worden aangehaald.

90s degrees pistolgrip

Of de 90° pistoolhandgreep die speciaal ontworpen is voor horizontale flensverbindingen die de ergonomie en hantering van de momentsleutel sterk verbetert.

Kies een RAD momentsleutel

Accu

30 – 15.000 Nm

RAD momentsleutel op accu is ongeëvenaard dankzij de hoge capaciteit en het zeer hoge momentbereik en bedieningsgemak. Bovendien kunnen alle accu momentsleutels zonder onhandige slangen of kabels gebruikt worden.

Elektrisch

60 – 16.500 Nm

RAD elektrische momentsleutels zijn lichtgewicht en compacte momentsleutels welke geschikt zijn voor zwaar industrieel gebruik.

Pneumatisch

30 – 15.000 Nm

RAD pneumatische momentsleutels zijn onverwoestbare krachtpatsers. Deze sleutels zijn zeer snel, licht en accuraat.

Kalibratie

200 – 24.400 Nm

Radial heeft divers meetgereedschap voor het nauwkeurig meten van aanhaalmomenten volgens de ISO 17025 norm.