Olie & Gas en petrochemie

In de olie- & gasindustrie en de petrochemie worden onder andere grote aantallen flenzen gebruikt welke met bouten worden bevestigd. Cruciaal is hierbij dat de boutverbindingen op een nauwkeurig aanhaalmoment worden vastgezet en dat deze werkzaamheden snel, efficiënt en veilig kunnen worden uitgevoerd.

Voor toepassing in de olie- & gasindustrie en petrochemie levert Radial diverse RAD momentsleutels en Modec valve actuators.

Voor het op moment zetten van bouten op bijvoorbeeld flenzen zijn de momentsleutels van RAD zeer geschikt.

Zowel de modellen op accu als de pneumatische versies worden over de hele wereld veelvuldig gebruikt voor dit soort toepassingen.

Ontdek alles over onze oplossingen voor de olie- & gasindustrie en petrochemie
Modec

Handwiel open en dicht draaien

Met een Modec accu-spindelsleutel voorzien van een reactiearm met omwentelingenteller worden handwielen snel en zonder enige fysieke inspanning bediend.

Boutverbindingen flenzen op moment zetten

Met RAD momentsleutels kunnen boutverbindingen in flenzen snel en nauwkeurig op moment worden gezet en worden losgedraaid. Zonder lawaai en zonder trillingen, en zonder gebruik te hoeven maken van trage hydraulische apparatuur met bijbehorende zware pompen.
Gasturbine

Bouten van gasturbine

RAD is al bijna 30 jaar een grote speler in de olie & gasindustrie. RAD accu-momentsleutels leveren tot 7.000 Nm en RAD pneumatische momentsleutels tot 15.000 Nm. De pneumatische series zijn eveneens leverbaar in ATEX uitvoering.

Testimonial

Project Engineer X van X vertelt:

“xxx”.

Momentsleutels

B-RAD accu-momentsleutels

Voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van accu gereedschap biedt deze serie de vrijheid van snoerloos werken zonder beperkingen. Met twee accu’s en een snelle lader is er altijd voldoende power, tot maar liefst 7.000 Nm! Dankzij de robuustheid van RAD producten zijn deze momentsleutels eveneens geschikt voor het losdraaien van (zeer) vastzittende bouten.

RAD pneumatische momentsleutels

Bijna 30 jaar ervaring met het planetair aandrijfconcept heeft geleid tot de ontwikkeling van RAD’s nieuwste generatie momentsleutels. Ontworpen voor zware omstandigheden en voor een grote verscheidenheid aan toepassingen, bieden deze zeer compacte en krachtige RAD momentsleutels de beste prestatie/gewicht verhouding, hoge betrouwbaarheid en nauwkeurigheid en een momentbereik tot 15.000 Nm.

Modec Portable Valve Actuators

Radial Torque Tools is de officiële distributeur van Modec in Nederland en België. Modec producten worden al bijna 30 jaar voor veel zware toepassingen ingezet in de olie & gas en petrochemische industrie.

Modec sleutels worden aangedreven op accu, pneumatisch of op benzine en zijn uitstekend geschikt voor het snel en krachtig (tot 1.000 Nm) open- en dichtdraaien van handwielen en spindels. Modec sleutels zijn eveneens leverbaar in ATEX uitvoering.

Modec

Optioneel

ATEX

RAD pneumatische momentsleutels zijn verkrijgbaar met ATEX certificering. ATEX is beschikbaar op alle standaard pneumatische momentsleutels van RAD.
ATEX

Accessories

Twee handsbediening

Veiligheid

RAD momentsleutels zijn leverbaar met diverse veiligheidsaccessoires, zoals 2-handsbediening welke beklemmingsgevaar tegen gaat, handbeschermingsbeugels, valbeveiliging, etc.
Krachtdoppen

Krachtdoppen

Radial levert krachtdoppen uit voorraad. Van kleine tot grote maten, standaard of hoge doppen, inbus, 4, 6, 8 of 12-kant, alles is mogelijk.
Speciale reactiearmen

Speciale reactiearmen

Voor het correct plaatsen van de momentsleutel is een passende reactiearm een must. Radial levert naast de standaard meegeleverde reactiearm speciale oplossingen op maat.

Sleutelwijzer

De RAD sleutelwijzer helpt bij het vinden van de juiste momentsleutel op basis van drie eenvoudige stappen.

Direct contact

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met Radial Torque Tools B.V. en wij helpen u graag verder.