Olie & Gas en petrochemie

In de olie- & gasindustrie en de petrochemie worden onder andere grote aantallen flenzen gebruikt welke met bouten worden bevestigd. Cruciaal is hierbij dat de boutverbindingen op een nauwkeurig aanhaalmoment worden vastgezet en dat deze werkzaamheden snel, efficiënt en veilig kunnen worden uitgevoerd. Hiervoor worden grote momentsleutels gebruikt.

Radial levert diverse RAD momentsleutels en Modec valve actuators voor gebruik in de olie- en gasindustrie en petrochemie industrie. Deze momentsleutels zijn speciaal ontworpen voor het op moment zetten van bouten op flenzen en zijn zowel in accu- als pneumatische versies beschikbaar. Deze producten worden wereldwijd veelvuldig gebruikt voor deze toepassingen.

Ontdek alles over onze oplossingen voor de olie- & gasindustrie en petrochemie
Handwielen

Handwiel open en dicht draaien

Met een B-RAD 275 accu-spindelsleutel voorzien van een reactiearm met omwentelingen teller worden handwielen snel en zonder enige fysieke inspanning open en dicht gedraaid en met de juiste kracht op het juiste aanhaalmoment gezet.

Boutverbindingen van flenzen op moment zetten

Met de beste momentsleutels, zoals die van RAD, kunnen boutverbindingen in flenzen snel en nauwkeurig op moment worden gezet en worden losgedraaid. De flenzen monteur kan zonder lawaai, trillingen, en zonder gebruik te hoeven maken van trage hydraulische apparatuur met bijbehorende zware pompen het aanhaalmoment van een bout of moer bereiken.

Gasturbine

Bouten van gasturbine

RAD is een belangrijke aanbieder in de olie- en gassector, met meer dan 30 jaar ervaring. Onze producten, zoals de accu-momentsleutels met een capaciteit tot 7.000 Nm en de pneumatische momentsleutels met een capaciteit tot 15.000 Nm, zijn van hoge kwaliteit. De pneumatische RAD sleutels zijn eveneens leverbaar in ATEX uitvoering.

Testimonial

Project Engineer X van X vertelt:

“xxx”.

Momentsleutels

B-RAD accu-momentsleutels

Voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van accu gereedschap biedt deze serie de vrijheid van snoerloos werken zonder beperkingen. Met twee accu’s en een snelle lader is er altijd voldoende power, tot maar liefst 7.000 Nm! Dankzij de robuustheid van RAD producten zijn deze momentsleutels eveneens geschikt voor het losdraaien van (zeer) vastzittende bouten.

RAD pneumatische momentsleutels

Met bijna 30 jaar ervaring met het planetair aandrijfconcept heeft RAD de nieuwste generatie momentsleutels ontwikkeld. Deze zijn speciaal ontworpen voor zware omstandigheden en een grote verscheidenheid aan toepassingen. De compacte en krachtige RAD momentsleutels bieden de beste prestatie/gewicht verhouding, hoge betrouwbaarheid en nauwkeurigheid, met een momentbereik tot 15.000 Nm.

Modec Portable Valve Actuators

Radial Torque Tools is de officiële distributeur van Modec in Nederland en België. Modec producten worden al bijna 30 jaar voor veel zware toepassingen ingezet in de olie & gas en petrochemische industrie.

Modec sleutels worden aangedreven op accu, pneumatisch of op benzine en zijn uitstekend geschikt voor het snel en krachtig (tot 1.000 Nm) open- en dichtdraaien van handwielen en spindels. Modec sleutels zijn ook leverbaar in ATEX uitvoering.

Modec

Optioneel

ATEX

RAD pneumatische momentsleutels zijn verkrijgbaar met ATEX veiligheid certificering. ATEX is beschikbaar op alle standaard pneumatische momentsleutels van RAD.

ATEX

Accessories

Twee handsbediening

Veiligheid

Momentsleutels van RAD zijn verkrijgbaar met verschillende veiligheidsaccessoires, zoals een 2-handsbediening die beklemmingsgevaar voorkomt, handbeschermingsbeugels, valbeveiliging, etc.

Krachtdoppen

Krachtdoppen

Radial biedt een brede selectie van krachtdoppen, variërend van kleine tot grote maten en in diverse uitvoeringen zoals standaard of hoge doppen. Er zijn opties beschikbaar in inbus, 4, 6, 8 of 12-kant. Bovendien is alles direct leverbaar uit voorraad.

Speciale reactiearmen

Speciale reactiearmen

Voor het correct plaatsen van de momentsleutel is een passende reactiearm nodig. Radial levert naast de standaard reactiearm ook speciale oplossingen op maat.

Sleutelwijzer

Niet duidelijk welke momentsleutel nodig is? De RAD sleutelwijzer helpt bij het vinden van de juiste momentsleutel op basis van drie eenvoudige stappen.

Direct contact

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met Radial Torque Tools B.V. en wij helpen u graag verder.