Mijnbouw

Wereldwijd worden RAD momentsleutels gebruikt voor het op moment zetten en het losdraaien van bouten van kiepwagens, bulldozers, shovels en overige mijnbouwvoertuigen. RAD momentsleutels met planetaire aandrijftechnologie zijn nagenoeg trillingvrij en zeer nauwkeurig. Bouten worden altijd op het juiste aanhaalmoment vastgezet of indien nodig met grote kracht losgedraaid.
Ontdek alles over onze mijnbouw tools
Wielbouten

Wielbouten

Helaas gebeuren er nog steeds veel ongelukken door foutief aangedraaide wielbouten. Vooral onnauwkeurige slagmoersleutels veroorzaken dit, om nog maar te zwijgen over HAVS-gerelateerde klachten bij de gebruikers. De verlengde RAD pneumatische momentsleutels -R en -NX zijn speciaal ontworpen voor het exact op moment zetten van diverse typen wielbouten, waarbij de verlengde as de gebruiker in staat stelt om diepliggende bouten moeiteloos te bereiken.

Vliegwiel

Ook vliegwielbouten kunnen moeiteloos worden losgedraaid en snel en nauwkeurig op moment worden vastgezet met RAD momentsleutels.

Rupskettingen

Dankzij hun robuustheid zijn de momentsleutels van RAD bij uitstek geschikt voor het monteren en demonteren van rupskettingen. De sleutels zijn vrij van trillingen en relatief geruisloos en draaien bouten voor demontage moeiteloos los, en zetten deze bij montage snel en nauwkeurig op moment.

Testimonial

Discovery channel’s Gold Rush – Mitch Blaschke:

“Zo fijn om het juiste gereedschap voor de klus te hebben”.

Momentsleutels voor de mijnbouw

RAD pneumatische momentsleutels

Zeer robuuste, lichte, snelle en accurate momentsleutels. Trillingvrij en met een lage geluidsproductie zijn deze sleutels zeer geschikt voor de zware omstandigheden die bij het werken aan mijnbouwvoertuigen voorkomen.
Pneumatisch
Accu

B-RAD op accu

Voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van accu gereedschap biedt deze serie de vrijheid van snoerloos werken zonder beperkingen. Dankzij de robuustheid van RAD momentsleutels zijn deze eveneens geschikt voor het losdraaien van (zeer) vastzittende bouten. De B-RAD SELECT, MB-RAD en B-RAD-S worden compleet geleverd in een weerbestendige koffer met twee accu’s en een lader.

MV-RAD

Deze serie elektrische 220V momentsleutels kent vele mogelijkheden. Van een simpele klus tot het controleren van reeds aangehaalde bouten, de MV-RAD is een allrounder.
Elektrisch

Optioneel

ATEX

RAD ATEX pneumatische momentsleutels zijn verkrijgbaar met ATEX certificering. ATEX is beschikbaar op alle standaard pneumatische momentsleutels van RAD.
Atex

Accessories

As verleninging

As verlenging

Voor moeilijk bereikbare plekken levert Radial diverse soorten en maten as verlenging met bijpassende reactiearm. Hiermee kunnen bouten op lastige plekken moeiteloos bereikt worden. Ideaal voor bijvoorbeeld verzonken liggende wielbouten.
Krachtdoppen

Krachtdoppen

Radial levert krachtdoppen uit voorraad. Van kleine tot grote maten, standaard of hoge doppen, inbus, 4, 6, 8 of 12-kant, alles is mogelijk.

Speciale reactiearmen

Voor het correct plaatsen van de momentsleutel is een passende reactiearm een must. Radial levert naast de standaard meegeleverde reactiearm speciale oplossingen op maat.

Sleutelwijzer

De RAD sleutelwijzer helpt bij het vinden van de juiste momentsleutel op basis van drie eenvoudige stappen.

Direct contact

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met Radial Torque Tools B.V. en wij helpen u graag verder.