Torenkranen

Bij de opbouw van torenkranen dienen tientallen zware bouten op hoge aanhaalmomenten te worden aangebracht. Nauwkeurigheid is hierbij van belang om de stabiliteit van de kraan bij het hijsen van last te waarborgen en om windinvloeden te minimaliseren. Bij demontage van de kraan moeten deze bouten ook weer losgedraaid worden.
Om niet met slangen en snoeren en trage zware machines aan de slag te moeten hoog in de kraan is een accu-momentsleutel ideaal. Radial levert diverse types accu-momentsleutels van het merk RAD die zeer geschikt zijn voor dit werk en bovendien door Liebherr zijn gecertificeerd.
Ontdek alles over onze oplossingen voor boutverbindingen in torenkranen
Accu

Montage van torenkranen

Tijdens de opbouw van torenkranen moeten tientallen zware boutverbindingen nauwkeurig op moment worden gezet. RAD accu-momentsleutels zijn hier de ideale tools voor: tot 7.000 Nm en zonder onhandige kabels of slangen, en zonder gebruik te moeten maken van zware pompen.
Montage & Demontage

RAD momentsleutels, ook geschikt voor demontage!

RAD momentsleutels staan wereldwijd bekend om hun grote kracht, snelheid en nauwkeurigheid. Ook staan ze bekend om hun robuustheid. Dankzij hun robuuste bouw zijn RAD sleutels ook geschikt voor het loshalen van vastzittende bouten!

Ook ideaal voor overige bouten

RAD accu momentsleutels zijn tevens geschikt voor andere boutverbindingen die bij kranen voorkomen. Zo pakt men bij het gebruik van RAD momentsleutels twee vliegen in 1 klap. Dankzij de robuustheid van RAD producten zijn deze momentsleutels eveneens geschikt voor het losdraaien van (zeer) vastzittende bouten.

Testimonial

Een monteur van een bekend torenkranen montage- en demontagebedrijf:
“Dankzij de B-RAD momentsleutel op accu kunnen we de bouten exact op moment zetten zonder in de weg zittende hydraulische slangen, en hebben we geen last meer van het harde geratel en getril van slagmoersleutels. Een ander groot voordeel is dat we de eerder vastgedraaide bouten ook gewoon weer los kunnen krijgen met de RAD.”

Momentsleutels

B-RAD accu-momentsleutels

Voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van accu gereedschap biedt deze serie de vrijheid van snoerloos werken zonder beperkingen. Met twee accu’s en een snelle lader is er altijd voldoende power, tot maar liefst 7.000 Nm!
Accu
Montage & Demontage

MB-RAD en MB-RAD LIEBHERR

De MB-RAD serie zijn geavanceerde accu-momentsleutels met extra functies als automatische hoekverdraaiing, data-opslag en boutcontrole. De MB-RAD serie heeft een maximaal aanhaalmoment van 7.000 Nm. De MB-RAD LIEBHERR is de door LIEBHERR gecertificeerde uitvoering van de MB-RAD serie. De MB-RAD en MB-RAD LIEBHERR zijn onder meer uitgerust met:

MV-RAD

Deze serie elektrische 220V momentsleutels kent vele mogelijkheden. Van een simpele klus tot het controleren van reeds aangehaalde bouten, de MV-RAD is een allrounder.

LIEBHERR certificering RAD

De MB-RAD serie is door LIEBHERR getest en gecertificeerd (LIEBHERR document TI 726/2018).

De accu-momentsleutels van RAD zijn natuurlijk ook uitstekend geschikt voor het op moment zetten van boutverbindingen in torenkranen van andere merken.
Liebherr certificering

Accessoires

Valbeveiliging

Valpreventie

Voor werken op hoogte biedt Radial diverse veiligheidsoplossingen, zoals bijvoorbeeld val preventie voor RAD accu-momentsleutels.
Tegenhoudsleutels

Tegenhoudsleutels

Een tegenhoudsleutel voorkomt het meedraaien van de boutverbinding tijdens het op moment zetten. Tijdens het aanzetten van de boutverbinding hoeft de tegenhoudsleutel niet vastgehouden te worden, wat de veiligheid vergroot. De tegenhoudsleutel, die na montage van de boutverbinding stevig geklemd zit, kan na afloop door middel van de instelschroef snel en gemakkelijk verwijderd worden. In vergelijking met een handmatige methode is deze variant vele malen veiliger, vooral bij hoge aanhaalmomenten.
Sliding reactiearm

Reactiearmen

Elke RAD momentsleutel wordt geleverd met een passende standaard reactiearm. Voor diverse toepassingen levert Radial speciale reactiearmen. Enkele voorbeelden zijn reactiearmen voor hoge dop, verlengde reactiearmen of verschuifbare reactiearmen.

Sleutelwijzer

De RAD sleutelwijzer helpt bij het vinden van de juiste momentsleutel op basis van drie eenvoudige stappen.

Direct contact

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met Radial Torque Tools B.V. en wij helpen u graag verder.