ProTight™

MB-RAD en B-RAD-S met process control software

Radial Torque Tools werkt samen met ProSuite®, de ontwikkelaar van ProTight™, de software voor controle en het vastleggen van gegevens en procedures voor het op moment zetten van bouten.

Dankzij deze samenwerking kunnen de MB-RAD en de B-RAD-S samenwerken met ProTight™, een combinatie die zorgt voor volledige controle over het aanhaalproces.

De MB-RAD en B-RAD-S in combinatie met ProTight™ instrueert de gebruiker per bout wat de voorgeschreven procedure is en welk aanhaalmoment en/of hoekverdraaiing benodigd is. Dit zorgt ervoor dat elke bout op het voorgeschreven moment staat, dat bouten in de juiste volgorde op moment worden gezet, en dat er geen bouten ‘overgeslagen’ kunnen worden. Bovendien wordt elke handeling gelogd in het systeem zodat naderhand alles kan worden teruggevonden en gecontroleerd.

PRO-TIGHT
Video afspelen over PRO-TIGHT

Trillingvrij

Veilig & Betrouwbaar

Conform Europese Standaard

Lithium Ion accu

Bluetooth verbinding

Data uitwisseling

Hoekverdraaing functie

Open protocol

De MB-RAD en B-RAD-S kunnen verbinding maken met ProTight™ software door middel van de open protocol functie in het MB-RAD en B-RAD-S menu.
De ProTight™ software werkt op Windows PC’s, laptops en tablets. Nadat via Wi-Fi of kabel verbinding is gemaakt kan een opdracht worden aangemaakt: verschillende aanhaalmomenten en eventuele hoekverdraaiing, volgorde van de bouten, identiteit van de werknemer, etc. kunnen worden ingevoerd. Het is ook mogelijk een verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk zodat ‘live’ kan worden meegekeken hoe de procedure wordt uitgevoerd. Ook worden alle handelingen opgeslagen in het ERP systeem van de klant zodat altijd achteraf gecontroleerd kan worden hoe het werk is uitgevoerd.

Het ProTight™ systeem geeft de gebruiker precieze instructies hoe en in welke volgorde de diverse verbindingen met de MB-RAD en B-RAD-S moeten worden vastgezet, zodat alle boutverbindingen volgens de voorgeschreven procedure worden behandeld.

Kans op fouten wordt geminimaliseerd

Dankzij dit systeem wordt de gebruiker bij elke handeling geassisteerd en wordt de kans op fouten geminimaliseerd zodat alle bouten volgens voorschrift op moment worden gezet.
ProTight™ beheert de MB-RAD en B-RAD-S actief, door middel van een barcode die wordt gescand voordat aan het werk wordt begonnen (ProTight™ wordt geleverd met onder meer een scanner en barcode sticker printer). Hierdoor worden de MB-RAD en B-RAD-S steeds in de correcte preset gezet en wordt op het beeldscherm stap voor stap bij elke bout aangegeven welke handelingen in welke volgorde moeten worden uitgevoerd.
Ook wordt gecontroleerd (het aantal bouten wordt nageteld) of alle bouten zijn afgehandeld.

Gedurende het werk wordt de gebruiker via het beeldscherm en met zichtbare en hoorbare signalen begeleid en weet hij dus altijd of de procedure correct wordt uitgevoerd.
Als een bout bijvoorbeeld per ongeluk wordt overgeslagen of voor een tweede keer wordt vastgedraaid zal ProTight™ de bediener waarschuwen.

Indien de gebruiker deze signalen negeert zal de sticker die aan het eind van de klus wordt uitgeprint aangeven dat deze niet correct is uitgevoerd. De sticker kan dan opnieuw gescand worden en het systeem zal aangeven welke bout(en) niet correct is vastgezet. Pas als alles goed is uitgevoerd kan de OK sticker worden uitgeprint.

Het eindresultaat is een foutloze procedure aangezien de gebruiker stap voor stap wordt begeleid middels instructies op het beeldscherm en met hoorbare en zichtbare signalen.
Zolang niet alles 100% correct is uitgevoerd kan er geen OK sticker worden uitgeprint.

Het MB-RAD en B-RAD-S met ProTight™ systeem bestaat uit de volgende componenten:

Bekijk ook de volgende producten

TrackWrench®

Digitale hand momentsleutels

Liever met de hand op het juiste moment zetten? Bekijk onze digitale hand momentsleutels van TrackWrench®.

Onze digitale hand momentsleutels van TrackWrench® bieden precisie en controle voor het op moment zetten van uw werkstukken. Met een eenvoudig te bedienen digitale display, kunt u de juiste koppelinstellingen selecteren en de sleutel aanpassen aan de specifieke eisen van uw project.

Spindelsleutels

Spindelsleutels van Modec bieden een efficiënte oplossing voor het aandrijven van spindels en handwielen in plaats van bouten. Onze momentsleutels zijn speciaal ontworpen voor deze toepassing en garanderen een soepele en precieze bediening. Bekijk onze producten voor de juiste oplossing voor uw toepassing.

Offset Ringsleutel

Met de Offset Ringsleutel van RAD Torque Systems kunt u eenvoudig moeren vastzetten in krappe ruimtes. Ons innovatieve ontwerp biedt een efficiënte oplossing voor het vastzetten van moeren en bouten op moeilijk bereikbare plaatsen.

Kies een RAD momentsleutel

Accu

30 – 15.000 Nm

RAD momentsleutel op accu is ongeëvenaard dankzij de hoge capaciteit en het zeer hoge momentbereik en bedieningsgemak. Bovendien kunnen alle accu momentsleutels zonder onhandige slangen of kabels gebruikt worden.

Elektrisch

60 – 16.500 Nm

RAD elektrische momentsleutels zijn lichtgewicht en compacte momentsleutels welke geschikt zijn voor zwaar industrieel gebruik.

Pneumatisch

30 – 15.000 Nm

RAD pneumatische momentsleutels zijn onverwoestbare krachtpatsers. Deze sleutels zijn zeer snel, licht en accuraat.

Kalibratie

200 – 24.400 Nm

Radial heeft divers meetgereedschap voor het nauwkeurig meten van aanhaalmomenten volgens de ISO 17025 norm.