Pneumatische Momentsleutel - Radial Torque Tools

Pneumatische momentsleutels, welke op lucht werken en niet op elektriciteit, worden al in talloze industrieën toegepast. Deze tools zorgen voor efficiëntie en makkelijk gebruik waarbij nauwkeurige werking behouden wordt.

Wat zijn pneumatische tools?

Wanneer er wordt gesproken over pneumatische gereedschappen, gaat het om tools die werken op samengeperste lucht. De druk die de lucht in de pneumatische cilinder uitoefent wordt omgezet in kinetische energie waardoor de momentsleutel bouten en moeren op het juiste moment kan zetten.

Het voordeel van pneumatische kracht

Steeds meer industrieën stappen over naar pneumatisch gereedschap. Zowel een dubbelwerkende cilinder, die in beide richtingen kracht uitoefent, als enkelwerkende pneumatische cilinders worden voor talloze toepassingen gebruikt. Denk maar eens aan de automotive industrie of de scheepvaart industrie. Dit komt omdat pneumatische tools, zoals momentsleutels, veel voordelen hebben:

  • Pneumatisch gereedschap werkt niet op elektriciteit en kan dus overal worden gebruikt.
  • Er is geen risico op oververhitting van het apparaat.
  • Hoge nauwkeurigheid en grote kracht.

RAD Pneumatische momentsleutels: Bekijk de GX en de DX Serie

RAD biedt klanten een complete reeks zeer geavanceerde pneumatische momentsleutels voor zwaar industrieel gebruik. Zo kunnen deze nauwkeurige sleutels gebruikt worden in krappe ruimten, toepassingen waarvoor veel kracht nodig is, en omgevingen zonder stroom. Naast de hoge aandraai- en losdraaisnelheid biedt de pneumatische serie het voordeel van het zeer snel en eenvoudig positioneren van de reactiearm op het afsteunpunt. Bekijk hieronder onze GX en DX serie, de Wheel Nut Bolting serie, en de ATEX luchtsleutel.

Zie ons volledige aanbod pneumatische momentsleutels hieronder / luchtsleutels.

Single & 2-speed serie

Momentbereik: 35 – 15.000 Nm

Wheel Nut Bolting serie

Momentbereik: 400 – 2.450 Nm

ATEX

Momentbereik: 35 – 15.000 Nm

Meer over het RAD aanbod

Kies een RAD momentsleutel

Accu

30 – 15.000 Nm

RAD momentsleutel op accu is ongeëvenaard dankzij de hoge capaciteit en het zeer hoge momentbereik en bedieningsgemak. Bovendien kunnen alle accu momentsleutels zonder onhandige slangen of kabels gebruikt worden.

Elektrisch

60 – 16.500 Nm

RAD elektrische momentsleutels zijn lichtgewicht en compacte momentsleutels welke geschikt zijn voor zwaar industrieel gebruik.

Pneumatisch

30 – 15.000 Nm

RAD pneumatische momentsleutels zijn onverwoestbare krachtpatsers. Deze sleutels zijn zeer snel, licht en accuraat.

Kalibratie

200 – 24.400 Nm

Radial heeft divers meetgereedschap voor het nauwkeurig meten van aanhaalmomenten volgens de ISO 17025 norm.