Vrachtwagens en Bussen

BreakTorq serie
Onderhoudsbedrijven van zware vrachtwagens / fleetowners geven de voorkeur aan de “Smart” BreakTorq serie digitale momentsleutels voor de montage van wielen. Deze “industriële” slimme digitale momentsleutel sleutel wordt gewaardeerd vanwege zijn robuustheid, nauwkeurigheid en eenvoud in gebruik. Het principe van een “knik” sleutel werkt veel fijner voor grote aanhaalmomenten zoals nodig voor een vrachtwagenwiel. De BreakTorq sleutel minimaliseert de kans op “overtorquen” door de gebruiker aangezien het knikmechanisme de overtollige energie opvangt.
Deze slimme momentsleutel behoudt de kwaliteiten van de mechanische Break Series, maar heeft de volgende verbeteringen ten opzichte van het origineel:
  • Duidelijk en helder OLED scherm met indicatiebalk voor de status van het aanhaalmoment en een buzzer wanneer het moment bereikt is.
  • Eenvoudig in te stellen via display of middels de meegeleverde PCFE software.
  • Hogere nauwkeurigheid, maximale toelaatbare afwijking ±1% van de werkelijke waarde.
  • Registratie van het aangebrachte moment.
  • Volledige traceerbaarheid van momenten
  • Diverse taalinstellingen mogelijk o.a.: Engels, Chinees, Frans, Duits, Italiaans, Pools, Portugees, Russisch, Spaans.
Verder is een registratie per voertuig mogelijk d.m.v. de meegeleverde Wheel-Torque software. Hiermee kunt u zien en aantonen wanneer, hoe en door wie de wielen zijn gemonteerd, en wat de aangebrachte aanhaalmomenten op de wielbouten waren. Nooit meer onduidelijkheid over wanneer de wielen zijn gemonteerd en of de wielbouten volgens de juiste procedure zijn vastgezet. Een belangrijk punt in verband met veiligheid en aansprakelijkheid.